PMF

Preguntes Més Freqüents

A continuació trobareu alguns enllaços que us poden ajudar a solucionar alguns problemes relacionats amb la gravació de discs:

• Informació variada sobre CD's (en anglès): CDR Info.
  • Una exel·lent visió general sobre la tecnologia CDR (en anglès): CD-Recordable FAQ

Programes addicionals recomanats:

Per on començar...

PMF alternatiu (anglès): http://www.cheetahburner.com/faq.html

Si us pregunteu “Com es fa per…?”, llegiu en primer lloc el fitxer d'ajuda. Si no heu trobat cap resposta convincent, llegiu les PMF de sota.
Si tampoc heu trobat cap resposta convincent en les PMF, adreceu-vos al fòrum per plantejar la o les pregunta/es. Abans d'enviar-hi res, llegiu aquest article que conté informació comú i un llistat de temes interessants.

Les preguntes i respostes més freqüents (llegiu-les!)

P: Es produeix una errada tot just quan inicio. Què puc fer?
R: Si feu servir el tallafocs personal Comodo, intenteu desinstal·lar-lo. I comproveu que disposeu de la darrera versió del CDBurnerXP.

P: Què és el més importat a l'hora d'instal·lar el CDBurnerXP?
R: L'única cosa que heu de fer és instal·lar-ho amb drets d'administrador, en cas contrari, la instal·lació no s'efectuarà correctament. També es recomana desinstal·lar qualsevol versió anterior del CDBurnerXP, encara que no sigui estrictament necessari a partir de la versió 3.0.

P: El CDBurnerXP funcionarà en plataformes de 64bit (x64)?
A: Sí. Tanmateix, no existeix una edició per a 64bit (perquè no cal).

P: Es produeix un error en iniciar el programa: “Application has generated an exception that could not be handled”, Common Language Runtime Debugging Services.
R: Podeu provar d'instal·lar-vos una versió més nova del .NET Framework o bé podeu intentar tronar a instal·lar-lo després de desinstal·lar-lo amb aquesta eina especial. Captura de pantalla:

P: Ajuda!!! He perdut les dades!!
R: De tant en tant (no necessàriament per culpa del CDBurnerXP) poden desaparèixer les dades d'un disc després de gravar-lo, o bé el disc es fa malbé. En aquests casos podeu intentar recuperar les dades mitjançant el ISO Buster.
Si heu eliminat accidentalment els fitxers del vostre disc dur, el programa Recuva potser us podrà ajudar a recuperar-los.

P: Quins són els requeriments mínims del sistema?
R: Qualsevol sistema operatiu superior al Windows 2000 SP4 funcionarà bé.

P: Funciona en mode silenciós?
R: Sí. Llegiu el KB:13 per a més informació.

P: On puc descarregar música? Vull recuperar els meus diners!
R: El primer que cal saber, és que el CDBurner XP és un promara gratuït i no cobrem res per utilitzar-lo. Si us han fet pagat, heu estat víctimes d'una estafa i segurament mai recuperareu els diners!
En segon lloc, cal saber que no oferim cap mena de descàrregues de música. Si voleu gravar discs d'àudio amb música. L'haureu de comprar vosaltres mateixos.

P: Què és el Codi Obert?
R: Lleguiu-vos KB:4.

P: Hi ha alguna mena d'incompatibilitat o conflicte amb altres programes?
R: El tallafocs personal Comodo provoca problemes. També, per assegurar-vos de que tot funcioni bé, no feu servir més d'un programa de gravació simultàniament, això no significa que no es puguin tenir instal·lats més d'un programa de gravació.

P: Per què els DVD que gravo no els puc reproduir en el DVD Player?
R: Heu de gravar els Vídeo DVD en format UDF. Aquesta opció només està disponible a partir de la versió CDBurnerXP 4.0 o superior. (Fitxer → Estructura DVD-vídeo…).

P: Calen permisos d'administrador per utilitzar el CDBurnerXP?
R: No. En el procés d'instal·lació podeu autoritzar a qualsevol usuari a gravar discs.

P: He esborrat un disc, però encara romanen els continguts!
R: El Windows desa en la memòria cau la informació del contingut del disc, és per això que a vegades el Windows Explorer pot mostrar aquesta informació però que ja no existeixi físicament. Intenteu d'extreure el disc i torneu-lo a inserir, si això no es suficient per renovar la memòria cau, inseriu el disc en un altre dispositiu.

P: El disc apareix buit després de gravar-lo!
R: La resposta és la mateixa que l'anterior pregunta.

P: Es poden gravar fitxers més grans de 4GB?
R: Sí, si feu servir el sistema de fitxers UTF.

P: Es poden grava disc DVD en una gravadora de CD's?
R: No. Necessiteu una gravadora de DVD's.

P: Per què no es mostren correctament els caràcters de bits múltiples en els discs gravats?
R: Aquesta funció només està disponible a partir de la versió CDBurnerXP 4.0.

P: Com es crea un fitxer ISO?
R: Llegiu “Imatges de disc ISO”.

P: La descàrrega no funciona! Què puc fer?
R: Si feu servir un gestor de descàrregues, intenteu desactivar-lo. Si no en feu servir cap, descarregueu-vos (per exemple) FDM i torneu a intentar-ho. Podeu intentar utilitzar una altra rèplica de la nostra pàgina de descàrregues (pot haver-hi un retard a l'hora de publicar actualitzacions).

P: Es poden gravar múltiples CD's?
R: Sí i no. No hi ha una funció específica per fer això, però un cop enllestida la gravació podeu prémer el botó “Grava un disc” i es tornarà a gravar un disc amb els mateixos continguts.

P: Existeixen més traduccions del CDBurnerXP?
R: Sí, des de la versió 4.0 disposem de versions en molts idiomes diferents. Si voleu afegir una traducció inexistent, agraïrem molt la vostra col·laboració. Per fer-ho només cal que ens ho feu saber al fòrum.

P: Cal instal·lar el VBRuntimes o el .NET Framework?
R: Des de la versió 3.5 ja no cal instal·lar VBRuntimes, però és necessari tenir instal·lat el .NET Framework. Si no el teniu instal·lat i feu servir una versió superior a la 3.5 del CDBurnerXP haureu de descarregar i instal·lar-lo. També podeu utilitzar una instal·lació alternativa sense el configurar el .NET.

P: Cal actualitzar l'actualització del “Windows Media Format 9.0”?
R: Només la necessiteu si voleu utilitzar fitxers WMA (captura o gravació) i no la teniu instal·lada encara.

P: Com es crea un disc MP3-CD?
R: Igual que qualsevol CD de dades. Només cal afegir fitxers i carpetes a la compilació del disc. Llegiu l'ajuda sobre Com crear un MP3-CD i Com crear un disc d'àudio.

P: Es poden crear discs d'arrencada i arxius ISO?
R: Sí. Llegiu Disc d'arrencada / Imatge de disc ISO per més informació.

P: Com es copia un CD?
R: Llegiu Copiar disc de dades o bé Copiar CD d'àudio.

P: La meva gravadora és compatible amb el CDBurnerXP?
R: Normalment totes les gravadores són compatibles sempre i quan no siguin massa antigues. Podeu revisar el llistat de dispositius que altres usuaris han provat i utilitzen. De totes maneres vigileu ja que, el fet de que la vostra gravadora consti en el llistat, no és garantia de que funcioni perfectament. Cal tenir ben configurat el dispositiu, però els informes dels usuaris no content aquesta informació.

P: El CDBurnerXP no reconeix el meu dispositiu!
R: En primer lloc s'ha de comprovar que funcioni amb altres programes de gravació (com ara el DeepBurner o el Burnatonce). Si el resultat és el mateix segurament és culpa de la configuració del dispositiu o bé està fet malbé. Potser tornant a instal·lar els controladors o actualitzant-los solucionareu el problema. Si el problema persisteix visiteu el fòrum i mireu si algú ha tingut el mateix problema i com l'ha solucionat.

P: Es poden continuar els discs amb multisessió?
R: Sí, llegiu Compilar CD/DVD de dades.

P: Quina diferència hi ha entre Mode 1/XA i Mode 2/XA?
R: Llegiu: http://www.cdrfaq.org/faq02.html#S2-2

P: Com s'afegeixen pistes en un CD d'àudio?
R: No podeu. Els CD's d'àudio amb multisessió no es poden reproduir en aparells reproductors de CD estàndard. Si voleu afegir pistes posteriorment graveu un CD-MP3.

P: El CDBurnerXP té una funció per fer còpies de seguretat?
R: Encara no. Tanmateix, podeu desar una compilació per tal d'evitar de fer-la cada cop (Fitxer → Desa/Obre). I també, si premeu el botó dret del ratolí sobre l'àrea de compilació, podeu actualitzar-la (afegir fitxers, eliminar fitxers perduts).

P: Es poden formatar els discs com a UDF amb el CDBurnerXP?
R: Sí, a partir de la versió 4.0.

P: Es poden convertir els antics LP's en CD d'àudio?
R: Sí. Podeu usar el Audacity per enregistrar i editar el disc de vinil, després podeu usar el CDBurnerXP per gravar els fitxers en un CD. Proveu les diferents connexions per enregistrar: entrada de línia i de micròfon.

P: Es poden gravar CD's d'àudio sense silencis entre pistes?
R: Sí. Llegiu Crear CD d'àudio.

P: El CDBurnerXP conté programari espia, o qualsevol altra restricció?
R: No! El CDBurnerXP no conté cap mena de programari espia, publicitari o malintencionat ni cap mena de restricció. És totalment lliure.

P: Es pot afegir CD-Text en un disc?
R: Encara no.