Disc d'arrencada

Per a disc Windows XP l'opció Sector de càrrega ha d'estar en 7C0 (set-c-zero) tal i com es mostra.

Per crear un disc d'arrencada, utilitzeu el menú (Disc → Opcions d'arrencada) o bé en les opcions de gravació (apareixen just abans de gravar) trieu Més paràmetres i en el diàleg de gravació cliqueu el boto Opcions d'arrencada.

Després marqueu la casella Crea un disc d'arrencada tal i com apareix en la imatge.

Ara heu de triar la imatge d'arrencada. Podeu fer servir una pròpia, o bé podeu descarregar des de la nostra web una imatge amb els programes més importants del DOS. Com a darrera opció podeu crear una imatge d'arrencada a partir d'un disquet, mitjançant el botó “Imatge des de disquet…” de la mateixa pantalla.

Després de triar la imatge apropiada heu de seleccionar el tipus d'emulació. Tingueu en compte que la mida d'emulació de disc ha de ser almenys tan gran com la imatge d'arrencada que utilitza. En cas contrari, no funcionarà. Per tant, per la nostra imatge d'arrencada heu d'utilitzar “Disquet 2.88MB”. Els fitxers que s'han afegit (si escau) a la compilació del CD no influeixen en el tipus d'emulació que s'ha d'utilitzar. També podeu optar per altres tipus d'emulació d'arrencada si ho creieu oportú, però en general l'emulació de disquet funcionarà bé.

1. L'“Emulació d'arrencada” (Disquet /Disc dur) farà que la imatge que s'assignarà a la unitat A o C, sigui com una del dispositiu convencional d'arrencada.
  2. “Sense emulació” és un mode especial que carrega la imatge a la memòria l'executa -molt pràctic quan es desenvolupen proteccions de copiat o CD's “intel·ligents” dissenyats per ser executats en diversos sistemes. Per exemple, en el mode “sense emulació” es fa servir en els CD's del sistema operatiu del Windows NT.

Per a imatges Windows NT/2000/XP, marqueu les caselles Desactiva l'extensió ISO per al número de versió (;1) i Implementa ISO nivell 1.

Si teniu una imatge ISO d'arrencada que voleu gravar (com ara les de BartPE o bé UltimateBootDisc for Windows), heu de gravar-les mitjançant la funció Grava una imatge ISO. No heu d'activar cap opció d'arrencada perquè es farà automàticament.

Tingueu en compte que després de crear un disc d'arrencada, la icona del CD i la presentació del CD canviaran de símbol.